Хигиенни средства, препарати, консумативи

Биоприбавките в борба с мазните замърсявания (брой 15)

Мазнините и олиото като част от отпадъците при производството на храни имат склонност да се събират и натрупват, задръствайки каналните тръби. Това което ги прави особено опасни е тяхната пълна непредвидимост - запу?ването може да се случи през най-напрегнатия период, причинявайки бъркотия и създавайки условия за прогонване на клиентите. Една нова и обещаваща превантивна технология е биологичното третиране на отпадните мазнини.

?збор на препарати и методи на почистване (брой 8)

Почистването е абсолютна необходимост и съществен елемент от всички етапи от процеса на производството на храни. Не е възможно изборът на почистващ продукт да се осъществи изолирано от метода, техниката и технологията на почистване. Затова е важно да се избере правилния режим на почистване, като се анализират различните фактори, влияещи върху този избор. Крайната цел е осигуряването на здравословна среда за производството на храни, която да намали до минимум риска от заразяване.

Йодофорът – дезинфектант с отлични показатели (брой 6)

Йодофорът е антисептик с отлични миещи характеристики и ?ирок спектър на действие. Бързият му унищожителен ефект върху ?ирока гама вредни микроорганизми, спори и гъбички го прави изключително ефективен за приложение в туристическата индустрия. Липсата на резистентни форми спрямо йода, отличната поносимост от кожата на човека и икономическата изгода от приложението спомагат за ?ирокото му разпространение в целия свят.

Консумативи с аромати по поръчка предлага Рефан (брой 6)

Най-големият български производител на хотелска козметика предлага ?ирока гама хигиенни и козметични продукти в разнообразни опаковки и разфасовки. Красивият дизайн, икономичността и атрактивните цени спомагат за ?ирокото разпространение на тези продукти. Освен пълната продуктова гама в богат спектър от аромати, групирани в няколко популярни серии, Рефан предлага разработка на уникални продукти със запазен аромат за конкретен хотел или туристически обект.

Хигиена на ръцете в професионалната кухня (брой 4)

Най-използваното средство за производство в професионалната кухня са ръцете на човека и те се явяват и най-уязвимото място за хигиената. Разгледани са различните дозатори на препарати за измиване и дезинфекция, както и на концепциите на методите за тяхното приложение. Дефинирани са основните правила за добрата хигиена на ръцете в професионалната кухня.

базиран на Website Baker